Meldpunt Schuldhulpverlening Almere

Kun je wel rondkomen van een bijstandsuitkering?

Bron: Volkskrant 

Voor de gemiddelde bijstandsontvanger is een gratis tas boodschappen soms echt nodig. Want de bijstand blijkt vaak maar nét voldoende te zijn.

uit het artikel: (...) Zo ontvangt een alleenstaande ouder van 18 slechts 261 euro per maand, want de (groot)ouders zijn wettelijk gezien nog financieel verantwoordelijk. Een stel met kinderen krijgt zo’n 1.500 euro per maand. 

Dat is niet genoeg om van rond te komen, was in november vorig jaar de conclusie van een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het is voor 18-jarigen onmogelijk om bijvoorbeeld zelfstandig te wonen met de uitkering. Gezinnen met twee of meer kinderen komen volgens hen maandelijks zeker tientallen euro’s tekort. Ook voor veel andere bijstandsgerechtigden is het maandelijkse bedrag dat ze krijgen simpelweg niet genoeg, aldus het instituut.

(...)

Het Nibud waarschuwt dat zonder een verhoging van de bijstandsuitkering veel Nederlanders in geldproblemen komen. Nu mensen het door de coronacrisis financieel zwaarder hebben, is dat probleem alleen maar urgenter geworden.

Lees verder: klik hier