Meldpunt Schuldhulpverlening Almere

Dieper in de schulden door budgetbeheerder Plangroep

Stel je hebt schulden: je krijgt via de gemeente budgethulp en je komt daardoor alleen maar verder in de schulden. Het overkomt cliënten van Plangroep Nederland, specialist in schuldhulpverlening. Rekeningen worden niet betaald en incasso's stapelen zich op, en op telefoontjes en e-mails wordt niet gereageerd.

'Al mijn inkomsten komen bij Plangroep binnen, dan worden mijn vaste rekeningen betaald en krijg ik een weekbudget. Zo weet ik dat ik geen nieuwe schulden kan maken.' Toch liep het anders. Ze kreeg brieven thuis dat rekeningen niet betaald werden. Ze kreeg post van incassobureaus en deurwaarders op de stoep. En Plangroep? Die was onbereikbaar: de telefoon werd niet opgenomen en op mail werd niet gereageerd. 

Plangroep zit al dertig jaar in budgetbeheer en schuldhulpverlening en heeft met zestig gemeenten in Nederland een contract om de schuldenproblematiek voor mensen op te lossen. Van gedupeerden hoort Radar dat de problemen vooral ontstonden toen Plangroep eerder dit jaar kleine schuldhulpverleners overnam.

Plangroep heeft tijdens de uitzending van Radar een speciaal telefoonnummer voor mensen die met hen in contact willen komen:  0345-479789. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze fragmenten zijn overgenomen uit een artikel van het consumentenprogramma Radar. Lees verder

Heb je als Almeerder ook dergelijke ervaringen, meldt het dan bij het Meldpunt Schuldhulpverlening Almere.

Je kunt jouw ervaringen met Plangroep ook melden bij het programma Radar