Meldpunt Schuldhulpverlening Almere

Zelf schulden oplossen, is dat een goede optie?

Deze keer ook een nieuwsbericht van de KvK gericht op Ondernemers, en daarmee zeker ook voor kleine zzp'ers in Almere van belang.

Openstaande facturen, aanmaningen en slapeloze nachten. Problematische schulden geven stress. Daarom lossen veel ondernemers schulden het liefst zo snel mogelijk op. Bijvoorbeeld door spaargeld te gebruiken of geld te lenen van familie en vrienden. Gé Sletterink, ondernemersadviseur van KVK, waarschuwt: “Denk goed na over zo’n keuze. Je schulden kunnen er juist verder door oplopen.” Ook legt hij uit dat er nog een andere manier is om zelf schulden op te lossen. Namelijk het onderhands akkoord.

Uit een onderzoek van KVK blijkt dat ondernemers van alles doen om schulden op te lossen. Van een parttime baan nemen en kleiner wonen tot betalingsuitstel vragen en tijdelijke betalingsafspraken maken. Sletterink zegt hierover: “In sommige gevallen is het prima dat je in overleg later betaalt of met bijvoorbeeld spaargeld je schulden aflost. Zolang het maar eenmalig is en je bedrijf snel weer voldoende omzet maakt. Wanneer dit niet het geval is, blijf je gaten vullen en raakt het spaargeld een keer op. Dan is er helemaal geen geld meer om schulden op te lossen.”

Lees het artikel op de website van de KvK

Op de website van KvK ook een stappenplan Schulden, te vinden via dezelfde link.